Falla för fienden

Tårar

Brook la sina armar runt min hals och log blygt. Jag satte mina händer i hennes bakfickor och tryckte henne tätt intill mig. Våra läppar möttes i en djup kyss som kändes som om den varade för evigt men slutade alltför snart.

”Ska vi gå?” viskade jag i hennes öra och hon nickade till svar. Jag tog försiktigt hennes hand i min och vi började sakta gå under tystnad mot Zacs hus.

”Har du berättat för dom om… oss?” frågade hon försiktigt och kollade mig djupt in i ögonen.

”Ja… dom blev väl chockade… typ… och trodde att jag drev med dom, haha!” Hon log lite och bet sig lite i underläppen. Hon var nervös. Det kunde jag se på henne. ”Du behöver inte vara nervös.” la jag till och klämde lätt hennes hand. Hon nickade och plingade på dörren. Jag hade knappt märkt att vi var framme.

”HEEEEJ!” utbrast Zac när han slängde upp dörren och musiken strömmade ut i den ljumma sommarluften. Han hade ett stort leende på läpparna men det nådde inte riktigt ögonen. Han försvann snart in bland allt annat folk och jag och Brook klev in i huset. Jag grep tag i hennes hand och vi tog oss sakta igenom folkmassan. På vägen tog jag två colaburkar och gav den ena till henne. Jag drog med henne över till en soffa som vi fick plats på.

”Du får säga till om du vill gå…” viskade jag i hennes öra. Jag fick en nickning till svar och hon tog en klunk av sin cola. Jag la min hand mot hennes kind och pressade mina läppar mot hennes. Hennes tunga gled längs min underläpp och jag öppnade mer än gärna min mun och våra tungor möttes i en het fight. Jag kände något kallt på mitt ben så jag bröt kyssen för att kolla vad det var. Öl… en tjej som heter Sara spillde ut en hel öl över mitt ben.

”Hihihi, förlåt… hihihi!” fnittrade hon och försökte torka bort det med en servett. Jag ryckte servetten ifrån henne och torkade själv till ingen nytta. Brook räckte mig en ny servett, jag log mot henne och tog emot den. Efter att jag hade torkat bort drickan från byxorna bäst jag kunde drog jag upp Brook från soffan och ut på ”dansgolvet”.

”Jag k-kan inte da-dansa…” stammade Brook fram.

”Alla kan dansa…” viskade jag i hennes öra och la mina armar runt hennes midja. Hon la sina armar osäkert runt min hals och sen kom allt naturligt. Efter ett tag av dans tätt intill varandra sa hon att hon behövde gå på toa. Hon försvann bland folkmassan och sen såg jag inte henne längre. Jag kände att någon petade mig på axeln. Jag vände mig om. Sara…

”Vad vill du?” frågade jag kallt.

”Dansaaa..!” sa hon och slängde sina armar runt min hals och tryckte sig tätt intill min kropp. Jag grep tag i hennes midja för att försöka knuffa bort henne från mig. Men hon hade ett järngrepp runt min hals så det gick inte så bra. Jag såg hur Brookelle kom ut från toaletten men stannade direkt när hon såg oss. Hon slog handen över munnen och sprang mot dörren.

”BROOK! BROOKELLE!” skrek jag och knuffade Sara med sådan kraft att hon flög in i ett par bakom henne. Jag sprang efter Brooke, som tur var hade hon klackar så hon hade inte kommit så långt. Det tog inte lång tid innan jag hann fram till henne och grep tag i hennes arm.

”Brook… vänta…” flämtade jag fram. Hon gav ingen chans att fortsätta.

”JAG TRODDE ATT JAG HADE HITTAT NÅGOT BRA I DIG, ATT DU HADE ÄNDRATS! MEN DET HAR DU FAN TA MIG INTE! DU ÄR PRECIS SOM ALLA DOM ANDRA KRÄKEN DÄR INNE! VARFÖR GÅR DU INTE BARA TILLBAKA TILL OCH HÅNGLAR UPP SARA!” Jag blev chockad över att hon höjde rösten så.

”Brooke… låt mig förklara, snälla.” Ännu en gång fick jag inte fortsätta utan blev avbruten.

”VAD FAN FINNS DET ATT FÖRKLARA?” skrek hon. Varför kan hon inte bara lyssna? Förstå? Men bli inte arg nu, Alex, då kommer du sabba allt.

”Det var hon som ville dansa med mig, inte tvärt om. Och hon var… är full som ett as.” kunde jag säga utan att bli avbruten.

”Du tog ju till och med på henne!” snyftade Brook.
”Nej, gumman… jag försökte bara putta bort henne…” sa jag lugnt och tog Brook tätt intill mig. Hon bröt ihop i mina armar och höll hårt i mig.

”K-kan vi gå hem?” frågade hon försiktigt och torkade bort de sista tårarna från hennes kinder.